Legătura familiei, o dovadă raţională | Argumentul II

(Nota: acesta este doar un pasaj din cartea „Botezul copiilor mici, biblic si rational”, de Samuel Miller. Este foarte probabil ca pasajul sa para incomplet asa, separat de restul cartii. De aceea recomand citirea intregii carti. Se gaseste online AICI, sau se poate descarca gratuit in format PDF, HTML, MOBI si EPUB – detalii AICI)

Dar mai mult decât atât, legătura strânsă și trainică dintre părinți și copii aduce un argument puternic în favoarea statutului de membri ai Adunării, pentru copiii celor credincioși. Glasul naturii aduce o puternică susţinere cauzei noastre. Gândul de a-i despărţi pe părinți de descendenții lor, cu privire la poziţia în care a dorit Dumnezeu să îi aşeze, în înţelepciunea Lui minunata – acest gând este la fel de respingător atât pentru simţirile creştineşti, cât și pentru legile naturii care ne înconjoară. Prietenii mei, oare s-ar putea ca atunci când tulpina este în Adunare, ramura să fie în afara ei? Atunci când părinţii sunt în împărăția vizibilă a Mântuitorului, s-ar putea oare ca pruncii lor, fiind os din oasele lor și carne din carnea lor, să nu aibă nici o legătură cu aceasta împărăție?

Această despărţire nu a existat în vreo societate pe care Dumnezeu a stabilit-o vreodată. Nu o găsim nici în societatea civilă. Copiii se nasc cetățeni ai statului în care părinții lor locuiau în acel moment. În virtutea nașterii lor, ei sunt cetățeni pe deplin, legaţi de toate îndatoririle, și beneficiari la toate privilegiile acestei legături, şi le vor exercita când devin capabili de acest lucru. De aceste îndatoriri, ei nu pot fi scutiţi. De aceste privilegii, ei nu pot fi lipsiţi. Aşadar, oare ar trebui ca acest principiu atât de important să fie ignorat în Adunarea lui Dumnezeu? Cu siguranță, acest principiu nu este mai lipsit de putere sau mai puțin clar în ceea ce priveşte harul, decât în ceea ce priveşte ​​natura înconjurătoare. Asemănările găsite în toate timpurile şi modul cum lucrează Dumnezeu, sunt prea evidente ca să poată fi trecute cu vederea într-o cercetare ca aceasta, pe care o facem aici. Dar ne vom îndrepta către dovezi și concluzii stabilite chiar şi mai clar, în Sfânta Scriptură.

Reclame